Rennot Aikuiset - Toiminta-ajatus

Ketä me olemme ja miksi järjestämme tätä toimintaa


Hei! Olemme n. 30-60-vuotiaita kristittyjä ihmisiä Etelä-Pohjanmaalta! Tervetuloa mukaan toimintaan!

Ajatus tähän toimintaan lähti omasta tarpeestamme päästä nauttimaan rennosta yhdessäolosta muiden kristittyjen kesken. Jumalanpalveluksissa ja messuissa on toki tärkeää käydä, mutta niissä ei välttämättä pääse rentoutumaan ja "toteuttamaan" itseään. Moni messuissa kävijä on kaivannut rennompaa yhdessäoloa seurakuntayhteyden vahvistamiseksi.

Toinen tarve tämän toiminnan aloittamiselle oli se, että koimme pikku hiljaa kasvavamme ulos nuorten aikuisten ikäryhmästä, eikä vastaavanlaista toimintaa ollut tarjolla ikäryhmällemme. Puhun nyt erityisesti 30-60-vuotiaista. Korostan, että Rentojen aikuisten toiminnassa ei ole mitään ikärajoja, mutta itse osumme tuohon ikähaarukkaan ja näin ollen toiminta on luonnollisesti suunnattu erityisesti tuolle ikäryhmälle. Siis ihmisille, jotka eivät enää oikein viihdy nuortenilloissa mutta jotka eivät ole kuitenkaan vielä mitään eläkeläisiäkään. Ehkä tämä toiminta poistaa osittain myös sitä ongelmaa, että nuorten aikuisten ikäryhmä on päässyt "venähtämään" joissain tapauksissa neljäänkymmeneen tai ylikin, sen "virallisen" määritelmän ollessa 18-30v. Seinäjoellahan on järkevästi yhdistetty evankeliset opiskelijat ja nuoret aikuiset, koska opiskelijat yleensä ovat juurikin tuota nuorten aikuisten ikäryhmää.

Halusimme myös käyttää hyödyksi Sleyn hienoja tiloja Seinäjoella - erityisesti Hyvän Paimenen kappelia. Siellä pääset rauhoittumaan ja rentoutumaan arjen keskellä. Tule tutustumaan! Kappelilla sielu lepää!

Olemme ihan normaaleja (rentoja?) ihmisiä, joilla on kristillinen elämänkatsomus. Joku voisi sanoa meitä työikäisiksi, mutta vältämme tuota ilmaisua, jotteivät työttömät kokisi oloaan tukalaksi. Tervetuloa toimintaan mukaan erityisesti kaikki työttömät, masentuneet, yksinäiset, työssä uupuneet jne.

Vaikka olemme "rentoja", emme silti ota Raamatun sanaa rennosti. Uskomme Jeesukseen ja pidämme Raamattua pyhänä kirjana. Rentojen aikuisten toiminta on Sleyn toimintaa, mutta olet tervetullut toimintaan, vaikka et kuuluisi Sleyyn tai vaikka et kuuluisi kirkkoonkaan. Kaikki toimintamme on lapsille sopivaa, mutta ei erityisesti lapsille suunniteltua. Ota siis lapset mukaasi, mutta huomioi illan aihe ja paikka.

Toimintamme on hyvin vaihtelevaa ja monimuotoista ja sen takia paikka ja aika on aina varmistettava erikseen. Katso tulevat illat tulevista tapahtumista. Pyrimme ilmoittamaan tulevista tapahtumista myös Facebook-ryhmässämme.

On myös huomioitava se, että emme voi olettaa, että joku muu järjestää meille näitä tapahtumia. Olemme kaikki jo aikuisia ja siis kykeneviä järjestämään itse oman toimintamme. Tämä edellyttää vähän aktiivisuutta, mutta tässä on se hyvä puoli, että saamme juuri sellaista toimintaa kuin haluamme. Ehkä myös juuri sinä voisit järjestää jonkin tapahtuman? Katso tarkemmat ohjeet Rennoille järjestäjille suunnatulta sivulta. Mutta korostan vielä, että voit ihan hyvillä mielin osallistua iltoihin, vaikka et haluaisi itse järjestää minkäänlaista toimintaa. Tervetuloa mukaan!